Storitve

Medicinska pedikura

medicinska-pedikura-ozka3

Medicinska pedikura je primerna za vse, ki svojim nogam niso namenjali dovolj skrbi ali pa so že po naravi nagnjeni k določenim obolenjem. S pomočjo medicinske pedikure lahko učinkovito odpravim posledice preobremenitev, neprimerne obutve, obolenj ter drugih tegob, ki so natančneje opisane v razdelku Medicinska pedikura.

Športna pedikura

Športna pedikura je obvezna nega vsakega športnega stopala. Obutev ter obremenitve pri fizilnih naporih namreč puščajo posledice tudi na stopalih. Poznajo se tako v obliki poškodb (otiščanci, žulji, deformirani nohti, kurja očesa, nabiti nohti, ipd) kot spremenjenega izgleda (atletsko stopalo). Z rednimi obiski športne pedikure izboljšamo tudi zmogljivosti športnikov ter ohranjamo zdravje celotnih nog, navkljub velikim naporom.

Odstranjevanje kurjih očes in otiščancev

otiscanci-ozko

Otiščanci radi nastanejo v primeru, ko se zadovoljimo s cenovno ugodno, vendar slabo obutvijo, ki je poleg tega še dalj časa ne zamenjamo. Mnogokrat menimo, da se bo naša obutev raztegnila ali nekako drugače čudežno popravila, zaradi česar si naredimo več škode kot koristi. Slednje je običajno posledica premajhnih ali preozkih čevljev, neudobne obutve itd., ki omejijo pretok krvi, česar posledica je otiščanec. V primeru, da slednjega ne zdravimo, se lahko razvije v kurje oko, ki se ga je še težje znebiti, zato je pomembno, da svojim nogam nudite redno pedikuro in primerno obutev. Kurje oko je pogosto tudi dedna tegoba, vendar ne skrbite – s pomočjo postopka odstranjevanja otiščanca ali kurjega očesa v mojem salonu, bodo vaša stopala kmalu spet lepa in negovana.

Lakiranje z OPI laki

lakiranje-z-OPI

Znamka OPI velja med izdelki za lakiranje za sinonim kakovosti in izjemne obstojnosti, zato smo se odločili, da bomo v našem salonu nudili prav omenjeno znamko. Vaše nohte bom strokovno naličila, tako da se vam doma ni potrebno dolge ure mučiti s popravljanjem morebitnih napak, ki nastanejo pri lakiranju.

Estetska pedikura

estetska-pedkira

Estetska pedikura je pravzaprav klasična pedikura pri kateri vam skrajšamo in stanjšamo nohte na nogah, odstranimo odmrlo zadebeljeno kožo, po želji nalakiramo nohte in na koncu v obliki hranilne kreme nogam ponudimo še nego, ki jo potrebuje. Mnogi menijo, da je tovrstna pedikura namenjena le izbirčnim petičnežem, ki ne vedo, kam z denarjem in kako bi tudi na ven pokazali svoj status, vendar je resnica popolnoma drugačna. Prvoten namen estetske pedikure se skriva v zdravju, saj je stalna nega izrednega pomena za noge na katere preko dneva izvajamo največ obremenitve in posledično tudi za preprečitev morebitnih nevšečnosti.

Oskrba vraščenih nohtov in glivičnih obolenj

oskrba nohtov

Vraščenost je običajno dedna nevšečnost, vendar pa lahko do nje pride tudi zaradi nenadnega povečanja telesne teže ali kakšnega drugega vzroka, zaradi česar se noht vraste pod nenavadnim položajem, kar je običajno precej boleče. Pogosta nevšečnost, s katero se soočajo ljudje, ki delajo v vlažnih in zaprtih prostorih ali pa imajo le to nesrečo, da so tegobo podedovali, so glivice. V primeru, da pri glivičnem obolenju ne ohranjamo zadostne mere higiene, se lahko glivice razširijo tudi na nohte, česar posledica so na videz zadebeljeni in krhki nohti, ki postanejo rumenkaste barve. Z glivicami in z vraščenimi nohti se sooča veliko ljudi, vendar se jim je zaradi grdega izgleda nohtov nerodno odpraviti v salon, kjer bi lahko obe težavi hitro odpravili, zato situacijo še poslabšajo. Ne oklevajte in se naročite na obisk ter naredite konec težavam in zadregi! Ne pozabite, da ni zame to nič nenavadnega, saj se s tovrstnimi tegobami srečujem vsak dan.

Manikura

manikura

Rek pravi, da so oči zrcalo človeške duše, medtem ko nohti povejo največ o človekovi urejenosti in higieni. S pomočjo manikure boste poskrbeli za to, da bodo ljudje že samo ob pogledu na vas vedeli, kakšno mesto ima urejenost v vašem življenju. Med obiskom mojega salona vam bom popolnoma oskrbela nohte (namakanje v zeliščni kopeli, odstranjevanje obnohtne kožice, striženje…) in jim zagotovila nego, ki jo potrebujejo.